Business Joomla Themes by Justhost Reviews

slide3a 

Vandbevægelse og vandskift

Vandbevægelse og filter.
Pumpe og filter skal skabe vandcirkulation i akvariet, rense vandet for småpartikler og skabe den mikrobiologi, som bringer akvariet i biologisk balance og dermed gør det stabilt.

Kapaciteten er angivet i liter per time. 
Vi anbefaler at vandet skiftes 3-5 gange per time (150L akvarium - kapacitet 450 til 750 liter per time) både for at få en god rensning for ikke mindst at sikre vandcirkulationen i akvariet.

Pumpe og filter findes til montering inde i akvariet (internt) eller montering udenfor akvariet (eksternt) f.eks. i et underskab. Nogle akvarier har indbygget filter og pumpe i bagvæg eller hjørnepanel.

Uanset hvilket type filter du anvender, skal filtermaterialet renes med jævne mellemrum (1 gang om måneden eller lidt sjældnere). Det gøres nemmes ved at vaske filtersvampen under lunken vand; pas på det ikke er for varmt for så dræber man de gavnlige bakterier. Anvender dit filter vat, skal du bare skiftet vattet ud.

Vandskifte
Vandskifte i akvariet har til formål at fjerne affaldsstoffer og overskud af næringsstoffer, som ophober sig i vandet. Disse stoffer stammer fra fodring, ekskrementer, dødt materiale og gødning og kan forårsage ubalance i akvariet.

Under opstart er akvariet særlig sårbart overfor ophobning af affald og næringsstoffer. Op til 50% vandskifte 2 gange om ugen de første 3 uger sikrer rent vand. Senere, når der opnået biologisk balance i akvariet, er akvariet mindre sårbart overfor ophobning. Derfor er ugentligt vandskifte på ca. 30%  tilstrækkeligt, og under ferie klarer akvariet også 2-3 uger uden vandskifte.

Rengøring
I forbindelse med vandskifte foretages rengøring samtidig med at du evt. klipper stængelplanter. Husk at de afklippede topskud er nye planter som du kan anvende i akvariet igen.

 1) Rengør ruderne med en blød svamp og/eller en skraber

 2) Sluk for pumpe og varmelegeme

 3) Vær klar med en spand, som vandet kan løbe ned i (evt. direkte til afløb)

 4) Stik den anden ende af slangen ned i akvariet og sug! Herefter klarer hævertprincippet resten. Et stykke haveslangetype kan fint bruges.

 5) Påfyld frisk vand fra den kolde hane enten med en slange direkte fra hanen eller med en stor vandkande. Det er vigtigt at vandet hældes ned på en underkop eller lignende for at undgå at grus hvirvles op.

 6) Tænd for pumpe og varmelegeme igen og kontroller at pumpen kører (ofte skal den hjælpes i gang, hvis den har suget luft). 

Visninger: 6874